AAW VZW
zuil
Stier
GRASMAAN
Grasmaan

De maan van mei heeft vele toepasselijke namen. Grasmaan is de neo-paganistische benaming. De Oude Kelten noemden deze maan Heldere Maan. Andere namen zijn: Maan van de Haas, Bloeimaan, Bloemenmaan, Maan der Groei,...

De natuur is volledig tot leven gekomen en wie het gras ondertussen nog niet gemaaid heeft wel... die zal het voelen in de armen.
Voor onze voorouders werd voedsel minder schaars maar ook voor ons kondigt de maan van mei een hoopvolle periode aan. De zaden van de gewassen zijn ondertussen ontkiemd en groeien stevig door, de bloemen beloven ons vruchten, en de natuur is vanaf nu minder kwetsbaar.

De spirituele eigenschappen van de Grasmaan liggen voor de hand. Een nieuw begin, reiniging, rijping, hoop en belofte, meeval, genezing, vruchtbaarheid,... Het is de uitgelezen periode om je rituelen of gebeden daarop te richten. Heb je de afgelopen tijd concrete stappen ondernomen om bv. nieuwe dingen te ondernemen, iets te veranderen, iets nieuw uit te proberen, ander ideeŽngoed op te doen,... dan is het nu de tijd zorg te dragen voor die nieuwe "kiemen" zodat zij kunnen uitgroeien tot iets tastbaar of standvastig.

Zuil
Tweeling