AAW VZW
zuil
De Tarot

Op deze website stellen we om te beginnen het Tarot deck van Rider-Waite voor, later zullen nog andere kaarten aan bod komen. Eind 1909 publiceerde de Rider Company de kaarten van Arthur Edward Waite (1857-1941). Hij was de Grootmeester van een Engelse occulte orde. Kunstenares Pamela Coleman Smith (ook een ordelid) gaf de visie van Waite vorm en tekende het volledige kaartspel. Voor het eerst kregen alle kaarten een afbeelding waarbij veel aandacht werd besteed aan symboliek. Deze rijkdom aan symbolen maakte de kaarten van Rider-Waite aantrekkelijk en ondertussen zijn zij het meest verspreid onder de Tarotisten.

Het Tarot deck bestaat uit 78 kaarten en wordt opgesplitst in de 22 kaarten van de Grote Arcana (de grote geheimen) en de 56 kaarten van de Kleine Arcana (de kleine geheimen).
In dit onderscheid ligt al een eerste betekenis waarbij de Grote Arcana symbool staat voor je levenspad en de belangrijke veranderingen in je leven terwijl de Kleine Arcana symbool staat voor het alledaagse leven en de gebeurtenissen die daarbinnen plaats vinden.


Zuil